Meteen naar de inhoud

Geschiedenis van Magnanni

  • by

blog - geschiedenis_mini

De echte modieuze man kent het schoenen merk Magnanni. Mocht dit merk volledig onbekend zijn, geen zorgen.

Magnanni is een familiebedrijf en maakt al ruim 50 jaar klassieke herenschoenen. De oprichter Blanco Aldomar begon op zijn twaalfste te werken in een schoenfabriek. Op zijn vierentwintigste besloot hij om zijn eigen bedrijf op te starten. Niet veel later in 1954 bestond het bedrijf uit vijf werknemers en werden de schoenen met de hand vervaardigd. Twee jaar later besloot Blanco samen te werken met Mr. Garcia onder de naam Blangar. Zodoende was er voldoende capaciteit om het bedrijf te kunnen laten groeien.

Pascual Blanco Martinez, Blanco Adlomar’s enige kind begon op zijn veertiende zich te verdiepen in de schoenen wereld. Zo was hij destijds specifiek geïnteresseerd in het ontwerpen van schoenpatronen. Als gevolg van zijn interesse en kwaliteit werd hij op zijn zestiende verantwoordelijke voor de afdeling design. Al gauw werd de koers gewijzigd, nieuwe elegante modellen moesten het beeld voor de toekomst gaan vormen. Zo werd een nieuw luxieus label geboren, Magnanni.

In 1989 werd Magnanni geleid door de derde generatie van de Blanco. Miguel was de eerste in deze generatie en is tot op de dag van vandaag Productie directeur bij Magnanni.

Bekijk hier alle Magnanni schoenen.