Meteen naar de inhoud

Dresscode: Casual chic

Casual chic

Casual chic

Dresscode: Casual Chic

Heb jij binnenkort een etentje, feest of een gelegenheid op het werk? En heb je een uitnodiging ontvangen met de dresscode Casual Chic? Maak je geen zorgen. Casual chic is een chique term voor simpelweg een mengsel van twee kledingstijlen, namelijk Smart Casual en Casual. Comfortabele kledij, waarbij met de juiste accessoires en kleuren een chique tintje aan de outfit wordt gegeven.

Welke kleding?

Op voorhand mag je als man zijnde van geluk spreken. De dresscode Casual Chic is doorgaans voor de mannen garderobe een fluitje van een cent. Desalniettemin is het wel van belang dat de juiste combinaties worden gemaakt. Een mooie jeans, kantoenen pantalon of chino gecombineerd met een formeel overhemd is de basis voor deze dresscode.
Wees je ervan bewust dat je deze keer geen jeans kan dragen waarbij het materiaal bewerkt (gaten, ravels etc.) is. Kies voor een formele onbewerkte jeans.

Het overhemd dient elegant en getailleerd te zijn. Kleuren die veel worden gedragen zijn (licht) blauw, wit en zwart. Let op! Tegenwoordig hebben veel overhemden een bewerkte kraag, waardoor patroontjes aan de binnenkant zichtbaar zijn. Dit type overhemd kun je beter links laten liggen. Een stijlvolle en neutrale uitstraling is van groot belang om geslaagde outfit samen te stellen.
Mocht het wat kouder zijn op de betreffende dag? Hedendaags wordt ook een nette trui of pullover geaccepteerd. Ook hier is het van belang dat er op de trui niet teveel poespas aanwezig is.

Tot slot, het colbert. Zorg er altijd voor dat je een jasje draagt wanneer je geen trui of pullover draagt. Zonder jasje val je gegarandeerd in het niets. Belangrijk is dat je niet kiest voor de gemakkelijke keuze, namelijk het colbert dragen van je dagelijks pak. Een geschikt colbert voor Casual Chic dient een casual en speelse uitstraling te hebben. Denk aan een linnen colbert (link), wollen colbert (link) of een colbert van katoen. Mocht je het de investering niet waard vinden om een casual colbert aan te schaffen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om middels een pochet een chique uitstraling aan je dagelijkse colbert te geven. Het pochet hoeft niet per se ton-sur-ton te zijn. Juist een gewaagde keuze of afwijkende kleur, bijna dandy-achtige look maakt je outfit af.

Accessoires

Het horloge maakt de man. Ja natuurlijk draag je ook naar deze gelegenheden een horloge. Laat deze keer de G-shock of andere sportieve horloges op het nachtkastje liggen. Kies voor uw meest mooie klassieke horloge, zoals een Frederique Constant, Hugo Boss of Audemans Piquet. Gezien de dresscode wordt getypeerd door Casual is naast het dragen van een opvallend pochet ook het dragen van een paar hippe bretels of hippe Happy Socks volledig geaccepteerd.

De Schoenen

Bij Casual Chic is het de bedoeling dat de schoenen semi-formeel tot formeel zijn. Gympies is dus niet de bedoeling. Kies voor een paar mooie brogues, loafers of monks. Uiteraard is het van belang dat de riem in de kleur wordt gedragen van de schoenen. Kwalitatieve schoenmerken die dit type schoenen in hun collectie hebben zijn Giorgio, Magnanni, Greve en Santoni.

Wanneer je voldoet aan bovenstaande voorwaarden dan hoef jij je geen zorgen te maken of jouw outfit voldoet aan de dresscode.